Remontoijan ja sisustajan säästövinkit

Jaa postaus

Onko sinulla remonttisuunnitelmia tai sisustus päivityksen tarpeessa? Kauhistuttaako  hintojen nousu? Huolestuttaako remonttibudjetissa pysyminen?

remontoijan ja sisustajan säästövinkit

Tässä blogissa kerron säästövinkit remontoimiseen ja sisustamiseen. Vinkeistä löydät kuinka säästää selvää rahaa remontoidessa sekä miten uudistaa sisustusta edullisesti tai jopa ilmaiseksi! Lisäksi kerron milloin ja mistä vanhan talon kunnostamiseen voi saada tukea!

Huom! Postaus sisältää mainoslinkin, mainoslinkki merkitty *-merkillä!

 

Vaatimustaso määrää remontin hinnan

Pysähdy hetkeksi miettimään mitä kaikkea oikeasti tarvitset?

Vanhassa talossa asujat elävät usein hyvin vaatimattomastikin, jopa ilman juoksevaa vettä, ja silti hyvinkin onnellista elämää. Vanhassa talossa on se hyvä puoli, että talossa saa näkyä ajan patina, elämän kolhut ja jäljet. Niihin vain täytyy suhtautua asiaan kuuluvana.

Ensimmäinen ajatus saattaakin olla, että se sieltä täältä kulunut lankkulattia on täysin purku kunnossa. Mutta kun talossa elää ja asuu, siitä voikin tulla sharmantti yksityiskohta. Moni asia onkin lopulta vain asenne kysymys, eikä pakollinen.

Asu talossa hetki ennen remonttia, niin se kertoo sinulle mikä toimii ja mikä ei?

Aika näyttää mikä pistää silmääsi häiritsevästi ja mihin tykästytkin, ehkä jopa hieman yllättäen!

 

Haaveiden sovittaminen budjettiin

Sisustushaaveet ja remonttibudjetti harvoin kohtaa!

Aiemmasta blogipostauksestani löydät vinkkejä, kuinka sovittaa omat sisustushaaveesi budjettiin: 

Unelmakodin suunnittelu: Mistä säästää ja mihin panostaa – designkaje.fi

Vinkki: Päätä mikä on se tärkein juttu, laita paukkuja siihen, äläkä kaikkeen. Panostaa huoneessa yhteen tehoste elementtiin/wau efektiin kuten tehostetapettiin. Ja käytä sen kaverina halvempia ratkaisuja ja materiaaleja. 

 

Huomioi valinnoissa kestävyys, huoltotarve, käyttökustannukset ja korjattavuus

Tehdäänkö kestämään 10 vai 30 vuotta? Siinä on vissi ero! Esimerkiksi valitsemalla halvimman lattialaminaatin, voi joutua lattian uusimaan jopa viiden vuoden sisällä! Laadukkaisiin materiaaleihin kannattaa erityisesti panostaa asioissa, joita ei toivo joutuvansa uusimaan pitkään aikaan. Tietoisesti tehdyissä väliaikaisratkaisuissa sen sijaan voi hieman pihistelläkkin.

Sen lisäksi, että kannattaa miettiä kestävyyttä, kannattaa aina valinnoissa huomioida myös mahdolliset käyttökustannukset, huoltotarve ja onko asia kuinka helposti korjattavissa.

Ainoa kulu, jota kannattaa ajatella, ei ole vain sen hetkinen hankinta hinta!

Vaan huomioi myös kestävyys, huoltotarve, käyttökustannukset ja korjattavuus!

 

Tuotenäytteet auttavat tekemään oikeita valintoja ja välttämään huti ostoja

Tiesitkö, että maali värikarttojen lisäksi, useimmista rakennustarvikeliikkeistä saa myös muita materiaalinäytteitä kotiin lainaan ilmaiseksi tai pikku rahalla?

Tyypillisesti tapeteista saa pyytämällä  noin 50cm näytteen ilmaiseksi, sekä laatta ja lattiamateriaalien näytepaloja myönnetään kotiin parin päivän lainaan! Myös joistain nettikaupoista saa tilattua materiaalinäytteitä!

Oikeita materiaali valintoja on huomattavasti helpompi tehdä, kun materiaalit näkee siinä ympäristössä mihin ne ovat oikeastikin tulossa!

Hyödynnä siis materiaalinäytteitä!

Maalin värisävyä valitessa kannattaa aina ensin ostaa pieni (0,225l) testi purkki halutussa värissä ja koe maalata sillä ensin pieni alue. Tällöin on huomattavasti helpompaa ja edullisempaa varmistua oikeasta sävystä, kuin olisi suoraan ostanut 10l tonkan maalia, vain todetakseen värin olevan sittenkin väärä tai liian räikeä.

 

Kausi ajattelu säästää sisustus ostoksilla

Ostamalla sisustustuotteita alennuksesta, kun niiden sesonki on jo ohi säästät sievoisen summan. Ja  mikä parasta, kun hankintasi on aika taas kaivaa esille, voit nauttia niistä ja kotisi tunnelmasta jo silloin, kun muut vasta panikoivat kaupassa kilpaa muiden kanssa!

Sesonkituotteita ovat mm. lyhdyt ja viltit syksyn pimeneviin iltoihin, joululiinat ja joulukoristeet vuoden odotetuimpaan juhlaan, riippumatto ja tuuletin kesästä nauttimiseen jne..

 

Helppoa vaihtelua virkistämään kotia

Kodin sisustuksesta saa kuin uuden vaihtamalla muutaman huonekalun paikkaa huoneesta toiseen  tai uudistamalla hyllyillä ja tasoilla olevia asetelmia. Tämä vinkki on nopea toteuttaa ja kodin ilme uudistuu ilman että tarvitsee hankkiä yhtään uutta tavaraa!

 

MJUK helppo tapa ostaa ja myydä second hand- huonekaluja*

Olen niin innoissani kun löysin Mjukin! Tätä minä olen kaivannut niin huonekalujen myyjänä kuin ostajanakin! Nimittäin valikoimasta voi tehdä aivan huippu kierrätyslöytöjä omaan kotiin kuin myydä omia kalusteitaan ilman järjetöntä vaivaa!

Ammattilaiset ovat tarkastaneet kalusteiden kunnon, joten ei tarvitse murehtia, onko myyjä kaunistellut kalusteen kuntoa! Myynti kuvat ovat laadukkaita, kalusteiden mitta ja materiaalitiedot löytyvät heti! Ah, ei mitään yv, av ja kysy ja vastaa rumpaa, kuten somen myyntipalstoilla!

Mjuk noutaa, kuvaa, myy ja kuljettaa käytetyt huonekalut puolestasi!

Eikä omien kalusteiden myyntikään ole sen vaikeampaan. Mjuk noutaa, kuvaa, myy ja kuljettaa käyteyt huonekalut puolestasi! Ei huonekalujen roudaamista kirpputorille (Huh mikä vaiva!) ja sen toivomista, ettei sitä vain joudu vielä tuoda takaisinkin!

 

Anna uusi käyttötarkoitus tuunaamalla

Keittiönpöydästä saa uuden sohvapöydän lyhentämällä pöydänjalkoja. Vanhoista perunalaatikoista pinoamalla saa aikaan kauniin hyllyn. Vanhasta nukensängystä sisustukseen sopivan kissan pedin.

Vain mielikuvitus on rajana tuunatessa!

Täältä löydät minun vinkit tuunaamiseen:

Mistä saan ideat tuunausdesign tuotteisiin – designkaje.fi

Tuunaajan 5 yleisintä virhettä – designkaje.fi

 

Tee löytöjä Facebook ryhmistä

Facebookissa on uskomattoman paljon ryhmiä, joissa voi tehdä löytöjä omaan sisustukseen ja remonttiin. Haaste on lähinnä siinä että osaa etsiä ja löytää ryhmät.

Tässä siis sinulle muutama helmi facebookryhmä:

  • Annetaan / lahjoitetaan / vaihdetaan ryhmät + oma alueesi (esim. Annetaan Turun lähialueet)
  • Purkutavarakirppis
  • Purkutavara ja remppaylijäämä kirppis
  • Purkutavaraa lahjoitetaan
  • Myydään vanhat tapetit

Ryhmiä kannattaa myös itse käyttää tavaran myyntiin. Itse olen myynyt 90-luvun peiliovet purkutavara kirppiksellä ja hankkinut samalla rahalla tilalle haluamani oikeasti vanhat ovet, jotka sopivat paremmin 1920-luvun taloomme.

 

Kimppa tilaukset ja keskittäminen

Rakentaako tai remontoiko kaveri tai uusi naapuri samaan aikaan? Kunnostaako appiukko mökkiään?

Rakentaako tai remontoiko kaveri tai uusi naapuri samaan aikaan?

Säästäkää tekemällä kimppatilaus!

Rakennus- ja remonttitarvikkeiden ostossa voi säästää sievoisesti paljousalennuksilla, tämä onnistuu tekemällä kimppatilauksia tai keskittämällä ostoksiaan samaan paikkaan. Näitä paljousalennuksia ei kuitenkaan myönnetä automaattisesti vaan se vaati sen, että saa suunsa auki! Neuvottele rautakaupanmyyjän kanssa ostosten keskittämisestä tai jutustele kimppatilauksesta viereen rakentavan naapurin kanssa!

 

Lainaa tai vuokraa tarvitsemasi työvälineet

Enää edes se, ettet itse omista suurta arsenaalia erilaisia työkaluja, ei ole este sille, ettet voisi säästää remontissa tekemällä asioita itse.

On olemassa useita yrityksiä, jotka vuokraavat työkaluja kuluttajien käyttöön! Tarvittavia työkaluja kannattaa kysyä myös tutuilta lainaan, mutta muista palauttaa kans!:)

 

Tuet vanhantalon kunnostamiseen

Vanhan talon remontointiin ja kunnostamiseen on mahdollista saada tukea! Lähtökohtana tukien saannille on, että talolla täytyy olla kulttuurihistoriallista arvoa ja sen kunnostaminen on tehtävä vanhaan henkeen tai perinteisin menetelmin. Taas yksi hyvä syy perehtyä oman talonsa historiaan!

Tietoa oman talon merkittävyydestä ja kulttuurihistoriallisesta arvosta voi lähteä etsimään mm. oman kunnan rakennusinventointi listalta, jonne on merkitty kaikki alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaat talot!

Museovirasto tukee pääsääntöisesti suojeltujen kohteiden restaurointia perinteisin menetelmin. Ely-keskukset avustavat peruskorjauksia alueellisesti merkittäviin rakennuksiin.

Seuratalojen, vanhojen kyläkoulujen ja asemien kunnostamiseen tukea voi saada myös Suomen Kotiseutuliitolta ja paikallisilta Leader yhdistyksiltä. Pääsääntöisesti tuetaan tiloja, jotka tulevat yhteiseen käyttöön kuten kylätaloksi tai kun vanhaan taloon tuodaan liiketoimintaa.

Museovirasto tukee suojeltujen kohteiden restaurointoi perinteisin menetelmin.

Ely-keskukset avustavat alueellisesti merkittävien rakennusten peruskorjauksissa.

Suomen Kotiseutuliitto ja Leader yhdistykset tukevat yhteiskäyttöön ja liiketoimintaan tulevien vanhojen talojen kunnostamista.

Huomaa, että avustuksia on haettava ennen korjaus- tai kunnostushankkeen aloittamista. Muista myös, että samaan kohteeseen voi saada sekä tukia että käyttää kotitalousvähennystä!

 

Muista kotitalousvähennys

Remontoinnin eli asunnon perusparannus- ja kunnostustöiden osalta kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja voitte saada puolisosi kanssa yhteensä jopa 4500€ remontti kotitalousvähennystä.

Remontoinnin osalta kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä.

Oma vastuu on 100 euroa vuodessa. Saat vähentää 40% työn osuudesta.

Huomaa, että kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa työn osuus on 5 875 euroa. (Tiedot verohallinto 2022)

Kotitalousvähennystä voi saada esimerkiksi öljylämmityksestä luopumiseen, tuholaistorjuntaan asunnossa tai piha-alueella: pihapuiden kaatamiseen ja oksien karsintaan. Myös keittiön, kylpyhuoneen tai muiden huoneiden remontointiin esim. maalaus ja tapetointi töihin.

 

Oikeat osaajat, valitse projektiisi sopivat ammattilaiset!

Valitse projektiisi sopivat ammattilaiset! Esimerkiksi vanhoihin taloihin erikoistunut remppaporukka ymmärtää paremmin mikä on säästettävissä ja korjattavissa pienillä nikseillä, eikä vaan laita surutta kaikkea uusiksi. Usein rempataan paljon turhaankin.

Lopulta tuntihinnaltaan halvempi ja kokematon tekijä saattaa tulla  kalliimmaksi, kuin asiaan erityisesti erikoistunut ammattilainen. Vaikka ammattilainen onkin tuntihinnaltaan kalliimpi, säästöä syntyy hänen käyttäessä hommaan vähemmän tunteja!

 

Anna mahdollisuus tulevaisuuden ammattilaisille!

Ammattikoululaiset tekevät monenlaisia asiakastöitä oppilastöinään. Useissa kouluissa ja aloilla on pulaa oikeista asiakastöistä, koska harva tietää tästä mahdollisuudesta! Kannattaakin olla itse suoraan yhteydessä oman alueen ammattikouluun, jos sinulla olisi tarjolla sopiva projekti!

Esimerkiksi kalusteiden verhoilu ja entisöinti töitä voi tarjota entisöinti ja sisutusalan artesaani opiskelijoille tai keittiön kaappien ruiskumaalauksen voi teettää  maalari opiskelijalla!

Opiskelija työt tehdään oppilaitoksissa edulliseen opiskelijatyö hintaan (pääasiassa materiaalikulut) ja työtä valvoo sekä ohjaa koulun opettajat.