Tässä postauksessa kerron sinulle:

Kuinka yhdistät sisustus unelmasi todellisuuteen, ja kuinka tiedät mihin panostaa ja mistä säästää!

 

Näillä muutamalla vinkillä ja apukysymyksellä pääset alkuun unelmakotisi suunnittelussa:

  • Unelmoi ensin rajoitta

On tärkeää, että unelmoit ensin täysin rajoitta!  Sillä vain niin saat ajatukset liikkeelle ja pystyt alkaa tarkastelemaan kotiasi “uusin silmin”! Katsomme itse kotiamme usein rutinoituneesti ja olemassa oleviin asioihin ja ratkaisuihin tottuneesti, emmekä näe kotimme koko potentiaalia. 

  • Listaa tarpeet

Käy mielikuvissasi kotinne huone kerrallaan läpi, mieti arkeanne ja miten teillä tilaa käytetään.  Millaisia toimintoja siellä on tai olisi syytä olla, jotta tila olisi mahdollisimman toimiva ja arkenne sujuvaa? Missä huoneessa vietätte eniten aikaa, ja onko joku huone tai toiminto teille turha? Jos ette kokkaa paljon, ei keittiön tarvitse olla suuren suuri ja viimeisen päälle varusteltu. Tunnista teidän elämäntilanne ja elämäntyylin tuomat tarpeet! 

Käy mielikuvissasi kotinne huone kerrallaan läpi.

Mikä tekisi siitä toimivan arjessanne?

 

  • Tunnista tyylisi

Kokoa talteen sinua puhuttelevia sisustuskuvia esim. instagram tai pinterest kansioon sekä ihan perinteisesti lehtileikkeitä leikkaamalla. Keskity erityisesti kuviin, joissa on sinua miellyttävä tunnelma, älä niinkään yksityiskohtiin tai yksittäisiin sisustusideoihin. Jaottele kuvat huoneittain. Kun sinulla on 5  kuvaa tai enemmän per. huone, pysähdy analysoimaan valitsemiasi kuvia hetkeksi:

Millainen tunnelma toistuu valitsemissasi kuvissa?

Millainen värimaailma kuvissa on?

Millaisilla elementeillä ja ratkaisulla tunnelma on saavutettu?

 

Jos tarvitset apua kotisi sisustuksen punaisen langan löytämiseen

tutustu sisustussuunnittelu palveluihimme tästä!

 

Nyt kun olet antanut itsellesi luvan unelmoida,  on aika alkaa suhteuttaa sisustusunelmia todellisuuteen. Yleisimmät sisustusunelmia rajoittavat tekijät ovat käytettävissä oleva budjetti ja kodin neliöt! Valitettava totuus on, että useinkaan kaikkia sisustusunelmia ei pystytä toteuttamaan. Alla pari vinkkiä kuinka lähteä suhteuttamaan sisustusunelmia todellisuuteen, ja kuinka valita mihin asioihin panostaa ja mistä pihistää!

 

  • Arvota toiveet ja tarpeet tärkeysjärjestykseen

Palaa tekemääsi unelma ja tarvelistaan. Tunnista pahimmat ongelmakohdat sekä elämäntyylisi asettamat realiteetit.  On paljon kodin asukkaista ja elämäntyylistä kiinni, mikä kenelläkin toimii. Ole siis rehellinen itsellesi ja mieti mikä oikeasti toimisi teillä.

 

Mikä on vain kaunis sisustushaave, eikä toimisi oikeasti teidän arjessa?

 

Tunnista kotinne pahimmat ongelmakohdat seuraavien apukysymysten avulla:

Mikä kodissanne kaipaa eniten muutosta?

Mitkä muutokset ja korjaukset ovat kiireellisimpiä?

Hajoaako joku paikka jo käsiiin? 

Mitä muutosta ilman pystyt vielä elämään?

 

  • Panosta pintamateriaaleihin

Pintamateriaalit ovat usein kallein ja tärkein valinta koko kodin sisustuksessa. Haluatkin varmasti tehdä niin aikaa kuin kulutustakin kestäviä valintoja, jotta pintaremontti ei ole ihan heti uudelleen edessä.  Budjettiin on helppo laskea tarkastikin pintamateriaalien kulut menekin mukaan. Budjetti ryöpsähtää käsistä yllättäen nimenomaan pienien sisustustavaroiden harkitsemattoman ostelun myötä! 

 

Muista, että kokonaisuus ja suuret linjat ratkaisevat tunnelman, 

eivät pienet yksityiskohdat!

 

Kaikilla pintamateriaaleilla on hyvät ja huonot puolensa, joten niihin tutustumiseen ja vertailuun kannattaa käyttää aikaa. Kiinnitä pintamateriaali valinnoissa erityistä huomiota siihen, mitä sen pitää kestää ja kuinka kauan juuri teidän kodissa. Etenkin lattiamateriaaleihin kannattaa panostaa. 

Paras tapa säästää pintamateriaaleissa on panostaa huoneessa yhteen tehoste elementtiin kuten tehostetapettiin. Ja tukea sen luomaa tunnelmaa valitsemalla muille seinille edullisempia materiaaleja.

 

  • Toteuta pitkäaikaiset haaveet

Jos olet haaveillut jostain asiasta vuosia, voit olla varma että siihen panostaminen kannattaa! 

 

Pitkäaikaisten haaveiden toteuttaminen usein parantaa elämänlaatua.

Ne eivät ole vain hetken mielihyvää tuovia hankintoja.

 

Haaveiletko viinikellarista, mutta paikka sille uupuu? Olisitko hieman lähempänä unelmaasi, jos hankkisit pienen viinikaapin tai kauniin viinipullotelineen?

 

Jos jokin unelma tai ratkaisu ei tahdo sellaisenaan 

mahtua budjettiin tai neliöihin, niin mieti miten voisit 

toteuttaa unelman pienemmässä mittakaavassa.

 

  • Epäröitkö onko jokin ratkaisu tai väri liian rohkea? 

Jos olet tykännyt jostain väristä 10 vuotta, tykkäät siitä varmasti seuraavat 20 vuottakin. Maalaa siis huoletta seinät tai hanki sohva lempivärissäsi. 

 

  • Vapauta neliöitä olennaiseen

Unelmoidessasi, sinulle konkretisoitui mitkä asiat ovat sinulle oikeasti tärkeitä kodissa.  Mielikuva matkaillessasi huoneesta toiseen, näit mitä asioita oikeasti kodissanne tarvitsette. Meillä kun on tapana helposti vain tottua tiettyihin ratkaisuihin kodissamme.

 

Jos ette katso tv:tä ei teillä tarvitse olla sille paikkaa, vain koska kaikilla muillakin on! Senkin tilan voi varata teille tärkeämpään käyttöön! 

 

Mieti myös voisiko eri toimintoja yhdistää ja sijoittaa eri tiloihin, toisin kuin alunperin ajattelit? Ehkä työhuoneen yhteydessä oleva kaunis vuodesohva korvaa erillisen vierashuoneen erinomaisesti, etenkin jos vieraita käy vain pari kertaa vuodessa.  

 

  • Tee luovilla ideoilla budjettiratkaisuista persoonallisia!

Kun olet päättänyt mistä säästät, käytä hetki luovuuttasi budjettiratkaisujen pyörittelyyn. Budjettiratkaisujen ei tarvitse olla yhtä kuin hajuton, mauton ja tylsä.

 

Erilaisilla ladonnoilla halvasta peruslaatastakin saa näyttävän!

 

Kaipaatko lisää vinkkejä sisustamiseen ja tuunaamiseen? Liity alta sisäpiiriin!

Vanhjen esineiden pelastus-opas

Jaa postaus